Toidudiagnostik- Miks nii?

Miks Toidudiagnostik ? Lõpetada ülekaaluliste pandeemia Eestis aastaks 2030a. ja sellega jõuda Euroopa ülekaaluliste tabelis viimaseks. Kui 2020a 26 jaanuar vaatasin ERR uudist Teadlased ,hakkasin tõsiselt mõtlema, mida varem olin näinud ja vahest mõtteid mõlgutanud, kas tõesti asi on nii hull meil Eestis, kus Me elame puhtas, looduse poolt rikastatud, värske õhuga, merede ja jõgede vahel. Tänasepäeva seis: raske ülekaaluliste tõus elanikkonnast lastest täiskasvanuteni ca 20 aasta jooksul kuni tänapäevani ???? Kunagi lubati, et saame 5 euroopa rikkama riigi sekka, reaalsus on :  2020a. lõpp oleme Euroopas 3 kohal ülekaaluliste hulk rahvastikust. MIS TOIMUB !?!
Kuidas on see võimalik…..? Kas puhas loodus, värske õhk, hea maitsev toit teevad paksuks meid eestimaalasi!? Seda küsimust hakkab lahkama Toidudiagnostik, kuulutame ülekaalulise pandeemiale EESTIS sõja 01.12.2020a. ja seame eesmärgiks 2030a. olla ülekaalulise elanikkonna suhtarvult euroopa viimased ja sellega lõpetame sõja bakterite vastu Eestis,  mis on laastanud kogu maailma. Ründegrupiks/kahuriteks on maitseained ja maitsesegud, e-ainevabad toitained ikka naturaalne ja looduslik, taskukohane, lihtne ja maitsev. Maitsesegudega on võimalik sööma hakata selliseid toiduaineid, mida varem oled jälestanud AEDVILJAD, KALA, MAKS, SÜDA, JUURVILJAD, liha, kana, jne.
Toidudiagnostikul on 3 põhiküsimust: Kuidas toitumisega tõhusalt kaalust alla võtta, kuidas tõhusalt haiguste eest kaitsta, kuidas koostatud toitumiskavaga on võimalik vitamiinid ja mineraalained inimesele orgaaniliselt (loomulikult) omastada ja sellega bioloogilist kella üle kavaldada, sõltumata ravimitööstusest ja sünteetilistest vitamiinidest/toidulisanditest/E-ainetest. Toidudiagnostiku toitumisvalem on lihtne: ,,kes tahab kaalust alla võtta,, peab vähem sööma  ja end rohkem liigutama,,-seda põhimõtet nimetatakse energiabilansiks. –ülekaal on vältimatu tagajärg, kui toitumisvalem läheb tasakaalust välja.
 Mis mõtteid siis varasemalt olen mõlgutanud?!?  Olen töötanud 4a. Terav Eestlane oü maitsesegude leiutajana ja ka müünud maitseaineid kaubanduses/laadad/koolitused läbi degusteerimiste lasteaiad/maaülikool. Toiduaineteks aedviljad, kana, kala, liha, magustoit. Võin julgelt väita, et olen  rääkinud  Eestimaa inimestega toiduainetest ja toitumisest, üldisest tervisest, harjumustest, soovidest, probleemidest, nii suured kui väiksed, noorte kui  eakate inimestega  arvuliselt suurusjärgus  30000 inimest  ja rohkem. Minul on olnud võimalus seista erinevates Eestimaa nurkades, jaekaubanduste kassalintide ees, erinevates poekettides  Coop, Rimi, Grossi, toidupoed ja olen suhteliselt kindel endas, miks võib olla tekkinud Eestimaal ülekaaluliste pandeemia. Toidudiagnostiku arvates on see inimeste suhtumine ja kuldse kesktee oskamatuse leidmine toitumisse ja suhtumise ühekülgsus lollide vabandustega. a la MA EI OSKA, MA EI TAHA, MUL EI OLE AEGA. EI VAADATA TÕELE NÄKKU, KUKUTAKSE MOEDIEETIDEGA ÄÄRMUSEST, ÄÄRMUSESSE, arvestamata kas see üldse individuaalselt inimesele sobib ja ka rõõmu valmistab.  Iga posija ja dieediguru surub oma teadmisi peale, viidates nn. „ teaduslikud uuringud Ameerikast või Hiinast,, kus kindlasti on oma tõed ja tarkused, aga tuleb mõista, et maailmas tuleb igapäevaselt ca 250 teaduslikku uuringut toitumisest ja enamus on rahastatud suurtootjate ja ravimitööstuse poolt.  Kui igast uuringust natuke lõiguke võtta, esitleda nii nagu vaja, manipuleerides andmetega ja jättes midagi kirjutamata siis ongi võimalik pöörata kõik peapeale.
 Näiteks, kui sõltumatu šveitsi uuringu keskus ütleb J:  1.söö viis rohelist asja, tervis tuleb. 2.Kui toitud õigesti, on Sinu tervis korras. Toidudiagnostik tõdeb, et nn“ sõltumatu Šveitsi labor ei valeta ja selline tegevus võib suures plaanis olla tervisele kasulik, nagu väidetakse, lüües inimesed ühte patta nii noored, kui ka vanad.
Toidudiagnostiku faktid ? Kui me sööme selleks, et elada, siis tähendab, et kõik toit on tervislik. Seedetraktis asub 70-80% meie immuunsussüsteemist, inimese soolestiku bakterid uuenevad iga 90 päeva tagant. Toitumisega Rakke kahjustav reaktsioon võib kesta palju aastaid, enne kui selle tagajärjed avalduvad ja inimene oma tervise pärast muret hakkab tundma. See ei ole äge protsess, vaid krooniline protsess. Kohe me sellest aimdust ei saa, ennem kui hakkavad ilmnema näiteks ülekaalulisus, südame-veresoonkonnahaigused, diabeet, liigesepõletikud, depressioon, hüperaktiivsus. Olen läbi aastate kuulanud selliseid väiteid eestimaalastelt : ma kasutan ainult soola ja pipart ( Toidudiagnostik väidab, et kodanikud söövad palju valmistoitu, poolfabrikaate kus paljud orgaanilised vitamiinid ja mineraalained on kadunud näiteks toiduaine rohke erineva töötluse korral lõpp-produktiks ). Ma ei oska süüa teha ( Toidudiagnostik väidab, et tänapäeva Eestis ei ole see lihtsalt võimalik vanuses 14-100 ). Ma ei söö seda või teist ( Toidudiagnostik väidab, et vahest peab sööma seda, mis ei maitse, kuna see harib maitsemeeli ja rikastab teadmisi erinevatest võimalustest ja inimene harjub ajapikku kõikide maitsetega ). Ma ei söö maitseaineid ja maitsesegusid. ( Just e-ainevabad maitseained ja maitsesegud annavad võimaluse avastada erinevad toiduained, mis varem ei maitsenud või oli vastukarva näiteks kala, aedviljad, jne.). Eesti lapsed on nii pirtsakad, et ei söö mitte midagi? ( Toidudiagnostik väidab, et selline müüt on meie üks noorpõlve rasvumise põhjuseid, miks on viimase 20a. jooksul laste ülekaalulisus tõusnud kolmekordselt. Toidudiagnostik on suhelnud suure hulga lastega üle Eestimaa ja lapsed väidavad, et probleem on nende arust see, et toitu ei maitsestata ja kokad suruvad peale enda soove ja arvamusi, arvestamata, mis lapsed ise soovivad ja arvavad.
Veel on Toidudiagnostik kogenud lastevanemaid, kes on uhked sellise tendentsi peale, et nende lapsed ei söö midagi. Vaatavad degusteerimislauda, kus on kana, liha, kala, kartul, aedviljad, magustoit ja irvitavad, MINU LAPS KÜLL SIIT MIDAGI EI SÖÖ…..? Kui laps maitsma hakkab, maitseb kõik erinevad toiduained degusteerimislaual ja peab peale seda vastama lapsevanema küsimusele: NOH,MAITSES KA MIDAGI …. Ja laps vaatab oma vanemale otsa ja karjub üle kaubanduskeskuse hambad ristis „ MULLE KÕIK MAITSES „. Tavaliselt lapsevanemad võpatavad sellise reageeringu peale, siis olen naerma hakanud ja sügavalt lapsevanema silma vaadanud ja küsinud: NOH, MIS TE SIIAMAANI TEINUD OLETE ???
 Toidudiagnostik ennustab: Eesti riigi suhtumine inimestesse saab kindlasti olema tulevikus selline: Postimees 26 nov. 2020a. Riigi pidamise mõttes oleks kõige odavam see, kui inimesed ise oma tervise peale rohkem mõtleksid. Eestis on Euroopa suurim rahuldamata vajadus arstiabi järele ja senise ravikindlustussüsteemi jätkudes hakkab tervishoiuteenuste kättesaadavus vähenema, selgus eile esitatud Arenguseire Keskuse raportist. Samal ajal kui riigijuhid tegelevad uurimisega, kuidas abielureferendumit korraldada, on hoopis vähem tähelepanu saanud Eesti tegelik probleem: rahvastik vananeb, tööealiste osakaal väheneb, sotsiaalmaksust laekuv tulu langeb ning haigekassa hakkab suurde miinusesse jõudma. Kui tervishoiu rahastusmudelis ei võeta süsteemseid muudatusi ette, jõuab haigekassa kriisi juba järgmise viie aasta jooksul. Eesti sotsiaalminister 26nov.2020 „ Praeguse olukorra jätkudes peavad inimesed üha suurema osa ( ravist) maksma omast taskust.
Toidudjagnostik.ee esitab KÜSIMUSE SUURELE RINGILE: Kas mõistlikum ei oleks enda toitumisega vältida terviseriske, hoida enda vundamenti – TÄISVÄÄRTUSLIK ELU, mille üks tähtsamaid komponente on nauditavalt maitsev naturaalsete toiduainetega SEGATOIT, millega saab hakkama igaüks, kellel tõsiselt soovi on.

Toidudiagnostik  Christian Lumiste Teie ettepanekuid ja soove arvesse võttes…

Leave a Comment